Suomimuodin lumoissa - nauti elämastäsi hyvällä omallatunnolla!

 

 

Suosi suomalaista - teet vastuullisen valinnan

Suomalainen vaateteollisuus oli vielä 1980-luvulla voimissaan, mutta vähitellen tuotanto alkoi siirtyä aina edullisempien tuotantokustannusten maihin. Yhä useampi suomalainen vaatevalmistaja joutui siirtämään tuotantonsa ulkomaille. Samaan aikaan suomalaisen vaateteollisuuden katoamisen kanssa globaalit pikamuotiketjut aloittivat vyörynsä Suomen markkinoille. Suomalainen valmistus hiipui ja valtaosa työpaikoista katosi.

Siinä missä aiemmin vaatteet tehtiin kestämään sukupolvelta toiselle, nykyisin muotitrendit vaihtuvat sesongeittain nopeissa sykleissä ja valtaosa vaatteista päätyy vähän käytettyinä tai myymättöminä kaatopaikoille. Määrä korvaa laadun, kun vaatetta ei ole tarvetta tehdä kestämään yhtä sesonkia kauemmin. 15 vuoden aikana vaatteiden tuotantomäärä on tuplaantunut. Muoti on nykyään yksi pahimmista ympäristön saastuttajista. 

Emme halua katsoa sivusta tätä kehitystä vaan muuttaa sen suunnan! Toimintamme punaisena lankana ovat kotimaisuus ja kierrätysajattelu, jotka kietoutuvat yhteen vastuullisena lähestymistapana muotiin. Suosimalla lähellä tuotettua kestävää muotia ja panostamalla kierrätykseen voimme kuluttajina tehdä arvokasta työtä ympäristömme hyväksi. Valitsemalla kotimaisen vaihtoehdon säilytämme työpaikat Suomessa ja tuemme yrittäjiä näinä vaikeina aikoina.

Haluamme auttaa kuluttajia toteuttamaan kestäviä valintoja muodin saralla. Vastavoimana pikamuodille ja kertakäyttökulttuurille toimimme ympäristöä kunnioittaen ja kierrätystä arvostaen. Meille käytetty tuote on yhtä arvokas kuin uusi. Myymme yksilöllisiä tuotteita massatuotannon sijaan. Valitsemme myyntiin tuotteita, jotka on valmistettu laadukkaista, kestävistä materiaaleista ja joiden valmistuksessa näkyy huolellinen kädenjälki. 

Verkkokauppamme toimintatavoissa panostamme ekologisuuteen. Suosimme käytettyjen tuotteiden pakkaamisessa kierrätettyjä materiaaleja. Kuvaamme, kuvailemme ja ilmoitamme myynnissä olevien tuotteiden mitat mahdollisimman tarkasti, jotta sinulla on mahdollisimman tarkat tiedot ostopäätöksesi tueksi. Näin pyrimme minimoimaan tuotteiden palautuksista aiheutuvat turhat kuljetukset.

Unelmanamme on nähdä suomalaisen vaateteollisuuden lähtevän uuteen nousuun ja suomalaisen muodin puhkeavan uuteen kukoistukseen. Luomme toiminnallamme tulevaisuutta, joka arvostaa lähituotantoa ja suomalaista työtä, tukee pienyrittäjyyttä ja rohkaisee uusia yrittäjiä aloittamaan muotituotteiden valmistuksen Suomessa ja näin synnyttää uusia vaatetus- ja tekstiilialan työpaikkoja Suomeen. Tämän tulevaisuuden luomiseen tarvitsemme sinua. Ostamalla suomalaista tuemme suomalaista työtä!

 

Jokaisella tuotteellamme on juuret, tarina ja tulevaisuus

Suomimuodin lumoissa on suomalaisen muodin yhteisö, joka luo tietoa suomalaisen muodin historiasta ja tämän hetken uudesta tarjonnasta. Nostamme ylpeydellä esiin nykyistä ja vanhempaa suomalaista osaamista vaate-, asuste- ja laukkuteollisuuden alalla. Esittelemme muotialan suomalaisia yrityksiä ja osaajia, joiden valikoituja tuotteita tarjoamme myyntiin verkkokaupassamme. Pyrimme keräilyaatteen hengessä pelastamaan menneiden vuosien suomalaisen muodin aarteita tarjoamalla niille verkkokauppamme kautta uuden kodin. Näemme jokaisen myymämme tuotteen ainutlaatuisena yksilönä, jolla on juuret kotimaassa, joka kantaa omaa tarinaa ja jolla on tulevaisuus osana uuden omistajan elämäntarinaa.

 
Sinulla on mahdollisuus osallistua suomimuodin menneen ja tulevan tarinan kirjoittamiseen jakamalla suomimuotiin liittyviä muistojasi blogissamme tai osallistumalla suomimuotiaiheiseen keskusteluun Facebook-yhteisössämme. Voit kierrättää itsellesi tarpeetonta suomimuotia second hand -kaupassamme, jossa tuotteet saavat näkyvyyttä samoista arvoista kiinnostuneiden keskuudessa. Sinulle tarpeettomiksi käyneet suomimuodin aarteet ansaitsevat uuden kodin – ja sinä ansaitset rahan lisäksi hyvän omantunnon! 

 

 

Kannamme toiminnallamme yhteiskunnallista vastuuta

Kulttuurihistoriallisena pyrkimyksenämme on pelastaa suomalaisen vaateteollisuuden kultakauden klassikoita joutumasta unholaan. Näemme suomimuodin merkittävänä osana suomalaista kansanperintöä, jolla on ollut tärkeä rooli suomalaisen identiteetin rakentamisessa. Emme halua tämän perinteen katoavan. Suomalaisella muotialan osaamisella on pitkät ja vahvat juuret, joiden varaan tulevakin menestys voidaan rakentaa.

Haluamme toiminnallamme katsoa myös tulevaisuuteen ja rohkaista suomalaisen muodin yrittäjiä uskomaan unelmaansa. Olemme ilahtuneita siitä, että Suomesta löytyy edelleen yrityksiä, jotka jatkavat suomalaisen vaatevalmistuksen ansiokasta perinnettä ammattitaitoa vaalien ja kehittäen. Uusiakin yrityksiä syntyy luottaen tuotteidensa laatuun ja paikallisen valmistuksen vahvuuksiin. Tarjoamme muotialan valmistajille näkyvyyttä ja kauppapaikan suomimuodista kiinnostuneiden asiakkaiden ulottuville. Valitsemme myyntiin tuotteita valmistajilta, joiden tuotantoprosessi on jäljitettävissä ja jotka toiminnallaan luovat suomalaista työtä.

Luonnon ja ihmisten hyvinvointi sekä suomalaisen työn ja kulttuurin vaaliminen ovat sydäntämme lähellä. Yhteisömme jäsenet saavat vuosittain ehdottaa ja äänestää hyväntekeväisyyskohdetta, jolle jaamme osuuden tuotoistamme. Hyväntekeväisyyskohteemme vuonna 2020 on Suomen luonnonsuojeluliitto, jolle lahjoitamme 1% kaikista vuoden 2020 aikana verkkokaupastamme tehdyistä tuoteostoista. Lisäksi osallistumme vuoden mittaan erilaisiin hyväntekeväisyyskampanjoihin. Käytettyjen vaatteiden myyjänä sinulla on halutessasi mahdollisuus lahjoittaa myyntituottosi kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. 

 

Nauti elämästä hyvällä omallatunnolla

Me Suomimuodin lumoissa ajattelemme, että kauniisiin vaatteisiin pukeutuminen ja uusien, ihanien vaatelöytöjen tekeminen on niin olennainen osa ihmisluontoa, ettei uusista vaatteista nauttimista ole syytä ympäristösyihin vedoten kiistää ja kieltää, mutta sen sijaan voimme kehittää uusia tapoja tehdä sen vastuullisemmin.

Oma vastuullisuustekomme vaateteollisuuden saralla yhdistää kotimaisuuden ja kierrätysajattelun. Suosimalla suomalaista suunnittelua ja valmistusta luomme työtä Suomeen ja tuemme suomalaisia pienyrittäjiä uskomaan unelmaansa. Tuotteiden valmistus lähituotantona vähentää vaateteollisuuden ympäristötaakkaa. Haluamme toiminnallamme kannustaa kuluttajia pidentämään vaatteiden käyttöikää; kaunis ja hyvälaatuinen tuote ansaitsee uuden elämän sen jälkeen, kun se on jäänyt käyttäjälleen tarpeettomaksi. Esittelemme ylpeänä uuden toimintamallinne, kestävästi uudistuvan vaatekaapin. Elämästä voi nauttia myös hyvällä omallatunnolla!

 

Suomimuodin lumoissa – suomalaisen muodin aarteet löydettäväksesi 

Löydät meiltä Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja tuotteita nostalgisista suomimuodin klassikoista suomalaisten valmistajien uuteen tuotantoon. Pikamuodin sijaan tarjoamme laadukkaita ja ajattomia tuotteita, jotka kestävät sesongista ja sukupolvesta toiseen.

Second hand -kaupastamme löydät huolella valikoituja suomimuodin aarteita 1960-luvulta nykypäivään. Painopiste on suomalaisen vaate- ja laukkuteollisuuden kultakauden, 1960–1990-lukujen tuotannossa, ajalta ennen ulkomaisten pikamuotiketjujen rantautumista Suomeen. Kaikki myynnissämme olevat second hand –tuotteet ovat suomalaismerkkien tuotantoa ja vähintään Suomessa suunniteltuja. Vaate, joka on säilynyt hyvänä vuosikymmeniä, on laadukas ja kestävä valinta vielä pitkälle tulevaisuuteen. Tulevaisuudessa laajennamme tuotevalikoimaamme uusiin suomimuodin tuotteisiin ja teemme yhteistyötä vastuullisten suomalaisten vaate-, laukku- ja asustevalmistajien kanssa, joiden tuotantoprosessin eri vaiheet pystytään mahdollisimman pitkälle jäljittämään ja kuvaamaan.

Valikoimamme täydentyy jatkuvasti. Kutsumme suomalaisia muotialan yrittäjiä yhteistyöhön kanssamme ja otamme kuluttajilta valikoidusti myyntiin käytettyjä suomalaisia vaatteita, laukkuja, asusteita ja sisustustuotteita. Tutustu tarkemmin valmistajayhteistyöhön ja second hand -myyjän ohjeisiin!