VESTIARIUM - HIDASTA MUOTIA VAUHDIKKAILLE

Vestiarium - hidasta muotia vauhdikkaille

 

Vestiarium on suomalainen vaateyritys, jonka missiona on tehdä hyvin pukeutumisesta helpompaa, hauskempaa ja kestävämpää kiireisen elämän keskellä. Motto ”hidasta muotia vauhdikkaille” kuvastaa Vestiariumin suunnittelufilosofiaa. Vestiarium tarkoittaa latinaksi vaatekaappia tai puvustoa. Vestiariumin mallisto onkin kuin toimiva vaatekaappi, jota voi vähitellen täydentää ja hioa kohti täydellisyyttä. Vaatteet ovat pitkäikäisiä ja monikäyttöisiä ja niistä saa helposti rakennettua erilaisia tyylikkäitä kokonaisuuksia eri vuodenaikoina ja eri tilanteissa yhdistelemällä ja asustamalla niitä eri tavoin. Vaatteet on valmistettu vastuullisesti lähituotantona parhaista, ympäristöystävällisistä kankaista. Vestiarium perustettiin syksyllä 2016. Vaatteet on suunnitellut Camilla Mikama, joka oli vuodesta 2009 lähtien suunnitellut omaa nimeään kantavaa naistenvaatemallistoa ja sen ohessa työskennellyt myös freelance-suunnittelijana muille yrityksille.

Vastuullisuus on Vestiariumin toiminnan lähtökohta ja ympäristöystävällinen ajattelu ohjaa kaikkea Vestiariumin toimintaa. Malliston suunnittelussa pyritään ajattomuuteen ja pitkäikäisyyteen; vaatteiden tyyli ja laatu kestävät aikaa ja ne muodostavat monipuolisesti yhdisteltävissä olevan kokonaisuuden. Ajattomuus ei kuitenkaan tarkoita tylsää, vaan vaatteista löytyy kiinnostavia yksityiskohtia, leikkauksia ja pintastruktuureita. Suunnitteluprosessin lähtökohta ovat korkealaatuiset kankaat, joiden valintaan panostetaan paljon. Niiden tulee olla paitsi kauniita, mukavia ja helppohoitoisia, myös ympäristöystävällisiä ja kestäviä ja mielellään valmistettu Suomessa tai ainakin lähituotantona Euroopassa. Jokaisen valikoimassamme olevan Vestiariumin tuotteen kohdalla on esitelty, millaisesta kankaasta vaate on tehty ja mikä on kankaan alkuperä.

Vestiariumin tuotteet valmistetaan lähellä, neuletuotteet Tuusulassa ja muut vaatteet Tallinnassa pienessä perheyrityksessä, ja jokainen tuote on myös tekijänsä signeeraama. Yhteistyö Tallinnan ompelimon kanssa alkoi jo vuonna 2009. Vestiariumin tuotanto on osittain tarveperusteista eli valmiiden tuotteiden varasto on melko pieni mutta tuotteita valmistetaan tilausten mukaan. Tämä on demand -toimintamalli mahdollistaa ympäristöystävällisen tuotannon eli sellaisten vaatteiden valmistamisen, joille on aidosti tarvetta. Valikoimastamme löytyvien Vestiariumin tuotteiden kohdalla on ilmoitettu, mikäli toimitusaika on tämän vuoksi hieman normaalia pidempi.

Vestiariumin mallisto on ollut 100% hiilineutraali vuodesta 2019. Koska on mahdotonta tuottaa mitään tuottamatta samalla päästöjä, päästöt kompensoidaan ja se tehdään istuttamalla puita Arushaan, Tansaniaan, yhteistyössä suomalaisen yrityksen, Planet Loves Trees (Aritzon Oy), kanssa.

Tutustu Vestiariumin mallistoon ja kokoa ajattoman tyylikäs, helposti yhdisteltävissä oleva asukokonaisuus, josta löydät joka tilanteessa luottovaatteet niin arkeen kuin juhlaankin!

VESTIARIUMIN MALLISTO