Black Friday on täällä 🖤💥🔥

Black Friday on täällä, mutta näissä karkeloissa Suomimuodin lumoissa ei ole mukana. Miksi?

Tänään ja tulevana viikonloppuna on mahdotonta välttyä Black Friday -hehkutukselta ja toinen toistaan huimemmilta alennusmyynneiltä. Black Fridaysta on viime vuosina tullut niin vakiintunut käytäntö kulutusmarkkinoilla, että tuntuu ihan, että siitä pois jäämistä täytyy varta vasten erikseen perustella.

Asiahan on nimittäin niin, että Suomimuodin lumoissa ei ole mukana Black Friday -riehassa. Syy on yksinkertainen: meillä ei ole tuotteita, joista haluaisimme väkisin eroon. Vaikka Black Friday -kampanjointi on hiljalleen saanut jalansijaa vintage & second hand -markkinoillakin, me emme lähde riehaan mukaan, sillä emme myy massatuotteita, jotka pitäisi nopeasti saada myytyä uutuuksien alta pois. Tällainen kertakäyttömuodin logiikka on meille vierasta, mutta en kuitenkaan halua sitä paheksua. Kuluttajat on opetettu haluamaan aina vain uutta, ja totta kai vaatekauppojen, niin pikamuoti- kuin second hand -markkinoillakin, on taloudellisesti kannattavinta toimia tämän logiikan mukaisesti. Jos muodin mieltää kulutustavaraksi, on loogisinta ostaa sieltä mistä halvimmalla saa ja haalia uutta tilalle, kun entiseen kyllästyy, ja vaatekauppojen on ymmärrettävästi kannattavaa toimia tämän ajatustavan mukaisesti ja tarjota kaiken aikaa uutta ostettavaa.

Kertakäyttömuodin sijaan me Suomimuodin lumoissa haluamme kuitenkin panostaa ajattomaan ja kestävään muotiin. Meillä ei ole myynnissä massamuotia vaan tarkoin valittuja, uniikkeja yksilöitä, jotka kukin omalla tyylillään kertovat tarinaa suomalaisen muodin historiassa ja edellisen käyttäjänsä elämäntarinassa. Tuotteemme ovat asiakkaidemme myyntiin toimittamia tai vuosien varrella keräilemiäni yksilöllisiä Made in Finland tai Finnish Design -löytöjä. Osa tuotteistamme on ollut olemassa jo ennen sinua, ja haluamme vaalia ajatusta, että kaikki tuotteemme tulevat elämään vielä sinun jälkeesi.

Sivustollamme sekä myymme että esittelemme suomalaista muotia vuosikymmenten varrelta; sivustomme on vähitellen laajeneva näyteikkuna suomalaisen muodin historiaan ja nykyhetkeen. Sen vuoksi meillä ei ole kiire päästä tuotteista eroon, vaan ne saavat olla esillä kokoelmissamme ja uskomme, että niille löytyy aikanaan uusi, rakastava koti, kun oikea ihminen vain kohdalle sattuu. Myyjäasiakkaillamme on mahdollisuus pyytää myynnissä olevat tuotteensa takaisin puolen vuoden myyntijakson jälkeen, mikäli niille ei ole löytynyt ostajaa, mutta tuotteet saattavat olla myynnissä paljon pidempäänkin, kunnes tuote ja uusi ostaja kohtaavat. Kaikki tämä saattaa tuntua aivan käsittämättömältä nopeasti kiertävän muodin logiikkaan tottuneelle, mutta tässä asiassa olen mielelläni kapinallinen ja pidän ylpeästi kiinni kestävän ja ajattoman muodin ajatuksesta!

 

Myönnettäköön, itsekin kuluttajana tiedän, miten kivalta pienikin alennus tuntuu, ja sen tähden eivät alennusmyynnit ole meilläkään ihan täysin pois suljettuja. Varsinaisten alennuskampanjoiden sijaan saatamme silloin tällöin ilahduttaa uutiskirjeemme tilaajia pienellä alekoodilla tai sujauttaa ahkerimmille tilaajillemme tilauksen mukaan kiitokseksi alekoodin seuraavaa tilausta varten.

Juuri tälläkin hetkellä itse asiassa haluamme ilahduttaa uskollisimpia asiakkaita pikku alennuksella - olethan huomannut sivustollamme kyselyn, johon vastaamisesta saat palkinnoksi 15% alekoodin verkkokauppaamme? Kyselyllä haluamme kartoittaa asiakkaidemme kokemuksia verkkokauppamme sisällöstä ja toimivuudesta ja kerätä toiveita ja kehittämisideoita, miten voisimme palvella teitä paremmin, ihanat asiakkaamme. Käypä vastaamassa ja hemmottele itseäsi pikku alennuksella ja ihanilla kotimaisilla vintage & second hand -löydöillä!

Ihanaa alkavaa talvea ja tunnelmallista joulunodotusta, iloa ja valoa kaamoksen keskelle, Suomimuodin ystävä 💛
 
Hanna
Suomimuodin lumoissa