💙 Seuraava postituspäivä 1.8.2024 💙 Ilmainen postitus koodilla KESÄLOMA

Toimintamme vastuullisuus pähkinänkuoressa 💚

Kotimaisuus ja kierrätysajattelu kietoutuvat toiminnassamme vastuullisena lähestymistapana muotiin. Kannustamme ostamaan lähellä tuotettua, kestävää muotia ja kierrättämään tarpeettomaksi jääneet kotimaiset vaatteet, laukut ja asusteet second hand -verkkokaupassamme.

Suomen johtavista vastuullisuusasiantuntijoista koostuva riippumaton vastuullisuuspaneeli on kuratoinut verkkokauppamme ja arvioinut sen olevan kestävämpi valinta. Vastuullisuuskuratoinnin ansiosta voit luottaa siihen, että ostamalla verkkokaupastamme voit kuluttajana tehdä vastuullisen valinnan.

Vastuullisuusasiantuntijoista koostuva vastuullisuuspaneeli on kuratoinut Suomimuodin lumoissa -verkkokaupan olevan kestävämpi valinta.

Myös kestävämpää tekstiilituotantoa ajavan Finix-hankkeen asiantuntijat ovat arvioineet toimintamme vastuullisuutta ja lisänneet meidät mukaan #kestävävaate-suosituslistalle. #kestävävaate-kampanjan tavoite on auttaa kuluttajia tunnistamaan suomalaisia yrityksiä, jotka ovat luomassa kiertotalouteen perustuvaa kestävää tekstiilien kuluttamisen tapaa. Ostamalla vaatteita ja asusteita suosituslistan yrityksiltä kuluttajat voivat tukea vastuullista, kiertotaloutta ja pitkäikäisyyttä edistävää kotimaista tekstiiliteollisuutta.

Ostamalla verkkokaupastamme voit kuluttajana tehdä kahdella tavalla vastuullisen valinnan – annat tukesi suomalaiselle osaamiselle ja ympäristöystävälliselle kuluttamiselle.

Toimintamme on yhteiskunnallisesti vastuullista:

  • Pyrimme pelastamaan suomalaisen muotiteollisuuden aarteita, jotka näemme tärkeänä osana suomalaista kulttuuriperintöä, ja kokoamaan niitä valikoimiimme kaikkien suomimuotia rakastavien löydettäväksi ja ostettavaksi.
  • Meille on tärkeää, että myymämme tuotteet on valmistettu eettisesti työntekijöiden oikeuksia kunnioittaen. Pyrimme siihen, että myymiemme tuotteiden alkuperä ja tuotantoprosessin vaiheet pystytään mahdollisimman tarkasti jäljittämään.
  • Haluamme toiminnallamme herättää kuluttajien kiinnostuksen suomalaista muotia kohtaan ja luoda näkyvyyttä nykyisille suomalaisille muotituotteiden valmistajille, jotka luovat työtä ja verotuloja Suomeen ja pitävät yllä suomalaisen muotisuunnittelun ja -tuotannon perinteitä. Näinä aikoina suomalaisten yritysten tukeminen on erityisen tärkeää, jotta pidämme talouden rattaat pyörimässä haasteista huolimatta.
  • Ihmisten ja luonnon hyvinvointi ovat sydäntämme lähellä. Suuntaamme vuosittain osan tuotoistamme tärkeänä pitämiimme hyväntekeväisyyskohteisiin.

 

Ympäristövastuu on toimintamme toinen peruspilari:

  • Toimintamme perustuu kiertotalouden periaatteelle. Valikoimastamme löydät laadukkaita, hyväkuntoisia, eri vuosikymmeniltä peräisin olevia suomalaisia vaatteita ja asusteita, joilla on vielä pitkä elämä edessään. Haluamme tarjota vaihtoehdon sesongeittain vaihtuvalle pikamuodille, joka on globaalissa mittakaavassa yksi saastuttavimmista teollisuudenaloista.
  • Emme kannusta ajatusmalliin, jossa motiivina kierrättämiselle olisi saada puhdas omatunto ja syy ostella aina vain uutta sesongista toiseen. Kannustamme kestäviin kulutusvalintoihin myös second hand -ostoksilla. Pikamuoti - second handin sijaan valikoimastamme löytyy valikoituja, ajattomia tuotteita, joissa näkyy laadukas suomalainen suunnittelu ja kädenjälki ja jotka on tehty kestämään sukupolvelta toiselle.
  • Kannustamme suosimaan lähellä tuotettuja tuotteita. Valtaosa etenkin vintagetuotteistamme ovat lähituotantona Suomessa valmistettuja ja koko elinkaarensa ajan vain Suomessa matkanneita, jolloin niiden hiilijalanjälki on verrattain pieni.

 

Vastuullisuuden päämäärä ohjaa koko toimintaprosessiamme:

  • Huollamme tuotteet ympäristöystävällisesti myyntikuntoon.
  • Ostopäätöksen tueksi ja palautuksista aiheutuvien kuljetusten minimoimiseksi luokittelemme tuotteet kuntoluokitusasteikolla (uusi - hyvä - tyydyttävä) ja ilmoitamme mahdolliset viat, kuvaamme tuotteet monipuolisesti ja kerromme myynti-ilmoituksessa tarkat koko-, materiaali- ja huoltotiedot.
  • Käytämme kierrätettyjä, edelleen kierrätettävissä olevia pakkausmateriaaleja.

 

Ostamalla verkkokaupastamme teet kahdella tavalla vastuullisen valinnan – annat tukesi suomalaiselle osaamiselle ja ympäristöystävälliselle kuluttamiselle.

Tutustu laajempaan vastuullisuusraporttiimme täällä.