Ihmisoikeuksien päivä 10.12.

Tänään, YK:n ihmisoikeuksien päivänä, on hyvä hetki pysähtyä miettimään muotialan vastuullisuutta ihmisoikeuksien näkökulmasta. Globaaleilla nopeatempoisilla pikamuotimarkkinoilla työntekijöiden ihmisoikeuksien kunnioittaminen ei suinkaan ole itsestäänselvyys.

Meille Suomimuodin lumoissa ihmisoikeuksien kunnioittaminen on tärkeä osa vastuullisuutta. Pyrimme siihen, että myymiemme tuotteiden alkuperä ja tuotantoprosessin vaiheet pystytään mahdollisimman tarkasti jäljittämään. Suuri osa valikoimassamme olevista tuotteista on aikoinaan kotimaisten perheyritysten käsityönä Suomessa valvotuissa olosuhteissa valmistamia. Made in Finland - lappu tuotteessa kertoo, että nyt ollaan tekemisissä ihmisoikeuksien näkökulmasta vastuullisen tuotteen kanssa. Täällä ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja on kunnioitettu menneinäkin vuosikymmeninä - lapsilla on oikeus olla lapsia ja käydä koulua ja työntekijöillä on oikeus vapaasti valita työpaikkansa, oikeudenmukaiset työehdot sekä oikeus asianmukaiseen korvaukseen tekemästään työstä.

Ostamalla Suomessa valmistetun tuotteen teet siis myös ihmisoikeuksien näkökulmasta vastuullisen valinnan. Työllistävä vaikutus sekä lähituotannon ja kierrätyksen edut ympäristön kannalta tulevat tähän vielä kaupanpäällisiksi. 💚