Kestävän tekstiilialan tienraivaajana Suomessa ♻

Kestävämpää tekstiilituotantoa ajavan Finix-hankkeen asiantuntijat ovat arvioineet toimintamme vastuullisuutta ja lisänneet meidät mukaan #kestävävaate-suosituslistalle. Olemme todella otettuja saamastamme tunnustuksesta ja jatkamme innolla työtämme kestävän ja vastuullisen muotikaupan edistämiseksi ☘

#kestävävaate-kampanjan tavoite on auttaa kuluttajia tunnistamaan suomalaisia yrityksiä, jotka ovat luomassa kiertotalouteen perustuvaa kestävää tekstiilien kuluttamisen tapaa. Ostamalla vaatteita ja asusteita suosituslistan yrityksiltä kuluttajat voivat tukea vastuullista, kiertotaloutta ja pitkäikäisyyttä edistävää kotimaista tekstiiliteollisuutta.

Koronakriisi on mullistanut tekstiilialaa. Vaatteiden tarve ja kysyntä on kuluneen vuoden aikana vähentynyt merkittävästi, kun ihmiset viettävät päivänsä pääosin kotona ja juhlat, edustustilaisuudet, matkat, ylipäänsä kaikki sosiaaliset tapahtumat, joihin aiemmin on ollut tapana pukeutua, on peruttu.

Ei kuitenkaan vaivuta synkkyyteen ja kadoteta sitä iloa, minkä kauniit vaatteet ja tyylikäs pukeutuminen meille tuottaa! Vaatteita tulemme jatkossakin tarvitsemaan ja koronakriisin jälkeen on taas aika panostaa pukeutumiseen. Ehkäpä tämänhetkinen kriisi kuitenkin pysäyttää meidät arvostamaan vaatteiden laatua ja pitkäikäisyyttä ja pohtimaan aiempaa tarkemmin vaatteiden alkuperää ja valmistusolosuhteita.

Pikamuotiteollisuus on yksi maailman saastuttavimmista teollisuudenaloista, ja suurten kansainvälisten vaatetusketjujen vaatteet saatetaan usein valmistaa kasvottomasti halpatyövoiman maissa, epäinhimillisissä olosuhteissa ihmisoikeuksia polkien. Globaali vaatevalmistus löytää tiensä sinne, missä työvoima ja tehtaan ylläpitäminen on halvinta ja mutkattominta. Sesongeittain vaihtuva pikamuoti tuottaa massoittain ongelmajätettä ja kuormittaa luontoa. Edellisten sesonkien pikamuotivaatteiden myyminen eteenpäin second handina ei pureudu ongelman alkulähteelle, siihen, että huonolaatuisia ja lyhytikäisiä vaatteita ylipäänsä tuotetaan maailmassa aivan liikaa.

Nyt on hyvä hetki herätä todellisuuteen ja alkaa kyseenalaistaa vallitsevia tuotanto-olosuhteita ja kertakäyttömuodin ilmastovaikutuksia. Ja nyt on oikea hetki tukea kotimaisia vaatetusalan toimijoita, jotka toimivat edelläkävijöinä tekstiilialan siirtymisessä luonnonvaroja tuhlaavasta tekstiiliteollisuudesta kohti kiertotaloutta ja vastuullisuutta ja toiminnallaan työllistävät suomalaisia ja pitävät talouden rattaat pyörimässä.

Tervetuloa vastuullisille hyvän mielen vaateostoksille suomimuodin verkkokauppaan!

Suomimuodin lumoissa on suomalaisen muodin second hand ja vintage verkkokauppa. Osta suomalaista muotia vastuullisesti netistä!