Kierrätysmateriaaleista valmistetut kotimaiset Ilomar-takit nyt saatavilla Suomimuodin lumoissa -verkkokaupassa!

Kierrätysmateriaaleista valmistetut kotimaiset Ilomar-takit nyt saatavilla Suomimuodin lumoissa -verkkokaupassa!

Kiertotalousyrittäjien yhteismyymälässä Second Hand Marketissa Kauppakeskus Redissä on ollut ilo tutustua kanssayrittäjiin ja kekseliäisiin ideoihin kierrätysmuodin parissa. Yksi kiinnostavista ja kekseliäimmistä tavoista hyödyntää kierrätysmateriaaleja ovat Marja Huuskosen suunnittelemat ja valmistamat Ilomar-takit, joita saimme pienen valikoiman myyntiin Suomimuodin lumoissa -verkkokauppaan.

Suomessa valmistetut Ilomar-takit, kekseliästä uusiomuotia kierrätyskankaista

Yksilölliset Ilomar-takit on käsityönä Suomessa valmistanut hyvinkääläinen Marja Huuskonen. Ilomarin toimintaidea on kerätä ja hyödyntää käytöstä poistettuja tekstiilejä ja antaa niille uusi elämä. Idea kumpuaa Ilomantsista kotoisin olevan Marjan lapsuudesta 50-luvulta, jolloin kaikki vaatteet käytettiin loppuun tai kankaille keksittiin uusi käyttötarkoitus.

Ilomar-takeissa on kekseliäästi hyödynnetty kierrätettyjä, kuluttajilla käytössä olleita ja alkuperäisestä käytöstä poistuneita kankaita, kuten vilttejä, päiväpeittoja, pöytäliinoja ja verhoja. Takkien persoonallinen, monelle vartalotyypille soveltuva leikkaus on Marjan itse kehittämä. Takin kekseliäs leikkaus mahdollistaa sen, että kangas pystytään hyödyntämään lähes kokonaan eikä hukkapaloja juurikaan synny. Vinottaisella leikkauksella vaatteeseen saadaan myös tarvittavaa joustoa ja säädettävyyttä, ja takin istuvuutta on helppo säädellä esim. nappeja siirtämällä.

Tutustu valikoimaan ja ihastu ajattomiin ja persoonallisiin Ilomar-takkeihin - uniikkia ja kekseliästä kotimaista kierrätysmuotia!