Toiveikkain mielin kohti tulevaa vuotta 🎆

Suomimuodin lumoissa kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa menestyksekästä ja onnellista uutta vuotta Sinulle, Suomimuodin ystävä 💙

Tämä poikkeuksellinen vuosi mullisti maailmanlaajuisesti ihmisten elämän ja pani uusiksi totutut toimintamallit, pakotti joustamaan ja opettelemaan uudenlaisia tapoja toimia.

Jotain positiivistakin vuosi toi tullessaan. Ennalta-arvaamaton käänne avasi vastuullisuuden näkökulmasta uusia mahdollisuuksia, ja väitän että itse vastuullisuuden käsitekin on tänä vuonna monipuolistunut kattamaan ympäristövastuullisuuden lisäksi aiempaa vahvemmin myös sosiaalisen vastuullisuuden eli vastuullisuuden yhteiskuntaa ja muita ihmisiä kohtaan.

Rajojen sulkeuduttua kotimaisuuden arvostus on noussut pinnalle aivan ennennäkemättömällä tavalla. Kotimaisten yritysten tukeminen nähdään nyt entistä tärkeämpänä, jotta talouden rattaat pyörisivät haasteista huolimatta ja voisimme edelleen elää hyvinvoivassa Suomessa. Vapaa-ajan vietto on pääosin siirtynyt ulkomailta kotimaahan ja avannut monen suomalaisen silmät aivan uudella tapaa kotimaamme puhtaan ja kauniin luonnon monimuotoisuudelle. Etätyöskentelymahdollisuuksien kehittymisen ja yleistymisen myötä turha työmatkailu tullaan varmasti jatkossakin kyseenalaistamaan. Kotimaisen työn arvostus, lähimatkailu, etätyöt - vuosi on tuonut tullessaan monia vastuullisemman ja ympäristöystävällisemmän kuluttamisen tapoja, joiden toivoisi jäävän pysyviksi trendeiksi tulevaisuudessakin.

Me Suomimuodin lumoissa haluamme tulevanakin vuonna jatkaa tänä vuonna aloittamallamme tiellä ja tarjota uudenlaisia vastuullisia tapoja ostaa ja kierrättää muotia. Toimintamme perustuu ajatukselle, että meille suomalaisille vastuullisin valinta muotiostoksilla on kotimainen second hand - tai vintagevaate, joka on valmistettu lähituotantona ihmisoikeuksia kunnioittaen, ei ole tuotantoprosessinsa aikana matkannut maailman laidalta toiselle ja on laatunsa ja tyylinsä puolesta tehty kestämään sukupolvelta toiselle.

Kannamme toiminnallamme niin ympäristö- kuin yhteiskunnallistakin vastuuta. Sen lisäksi, että toimintamme perustuu ympäristöystävällisen kuluttamisen periaatteille, olemme kuluneen vuoden aikana jakaneet osuuden tuotoistamme tärkeänä pitämillemme hyväntekeväisyyskohteille. Pääkohteemme, Suomen luonnonsuojeluliitto, saa 1% osuuden verkkokaupassamme vuonna 2020 tehdyistä tuoteostoista, ja tämän lisäksi olemme osallistuneet Syöpäsäätiön Roosa Nauha -keräykseen 20% osuudella ja Mieli ry:n joulukeräykseen lasten ja nuorten mielenterveystyön hyväksi 10% osuudella kunkin kampanja-ajan myynnistä.

Kiitos Sinulle, Suomimuodin ystävä, että olet kulkenut kanssamme ja tukenut meitä toimintamme alkutaipaleella! Verkkokauppamme sisältö ja tuotevalikoima kasvaa ja päivittyy tiuhaan tahtiin tulevanakin vuonna. Seuraa kuulumisiamme blogissamme ja Facebookissa ja tilaamalla uutiskirjeemme. Osallistu kanssamme suomimuodin tarinan rakentamiseen kertomalla omia suomimuodin muistojasi tai suosittelemalla suomalaisten valmistajien tuotteita blogissamme. Saat meihin yhteyden sähköpostitse info@suomimuoti.fi. Haluamme olla asiakkaidemme näköinen verkkokauppa, joten kaikenlaiset toiveet ja ideat toimintamme kehittämiseksi ovat erittäin arvokkaita ja tervetulleita 🤗💕

Tehdään yhdessä ensi vuodesta positiivisella tavalla ikimuistoinen. Jääköön vuosi 2021 historiaan käänteentekevänä vuotena, jolloin vastuullisen kuluttamisen merkitys aletaan laajamittaisesti ymmärtää ja vastuulliset tavat ostaa ja kierrättää muotia päihittävät pikamuodin ja kertakäyttökulttuurin. Tehdään vastuullisia valintoja muotiostoksilla, ostetaan kotimaista ja annetaan suomimuodin kiertää 💞

đź’™:lla Hanna, Suomimuodin lumoissa