Vaatevallankumouspäivänä huomio kiinnittyy vaatteen alkuperään

Kuluneella viikolla on vietetty vaatevallankumousviikkoa, joka huipentuu tänään 24.4. pidettävään vuotuiseen vaatevallankumouspäivään. Päivä muistuttaa meitä Bangladeshissa vuonna 2013 tapahtuneesta jättimäisen Rana Plazan vaatetehtaan romahtamisesta, jossa kuoli yli 1100 ihmistä ja yli 2500 loukkaantui. Vaatevallankumouspäivänä kiinnitetään huomiota vaatteen alkuperään ja tuotanto-olosuhteisiin ja kysytään #whomademyclothes, kuka minun vaatteeni on tehnyt. Tänään huomio kiinnittyy eettisesti tuotettuun muotiin, joka erottuu hämärissä olosuhteissa tuotetusta globaalista pikamuodista vastuullisen ja läpinäkyvän tuotantoprosessinsa ansiosta.

Suomimuodin lumoissa syntyi rakkaudesta kotimaiseen ja vastuulliseen muotiin. Toimintamallissamme kietoutuvat yhteen lähituotannon ja kiertotalouden näkökulmat. Kaikki tuotteemme ovat suomalaisten yritysten suunnittelemia, ja valtaosa etenkin 60-90-lukujen vintagevaatteistamme on Suomessa valmistettuja. Valikoimme huolella myymämme tuotteet ja pyrimme luomaan tuotevalikoimaa, josta löydät meille suomalaisille rakkaita menneiden ja tulevien vuosien ikonisia vintageklassikoita, vaatteita, jotka kantavat omaa tarinaansa suomalaisen vaateteollisuuden historiassa.

Vaatevallankumouspäivän kunniaksi olen valinnut valikoimastamme muutaman suosikkituotteeni, jotka kaikki ovat aikanaan Suomessa valmistettuja - made in Finland. 

Three Bags kotimainen 90-luvun vintage nahkalaukku

Three Bags musta nahkalaukku kullanvärisin somistein 

Suomalaisen muodin keräilyinnostukseni alkoi vuosituhannen vaihteen tietämissä kotimaisten laukkujen keräilyllä. Suosikkimerkkini oli Three Bags, joka valmisti vuosikymmenten ajan laadukkaita nahkalaukkuja Varkaudessa, kunnes valitettavasti joutui lopettamaan tuotantonsa 2000-luvun alussa.

 

laadukas kotimainen Okay's vintage nahkalaukku

Okay’s käsilaukku näyttävällä lukolla

Laukkuvalmistuksen perinteitä pitää Suomessa edelleen yllä esimerkiksi Okay’s, jonka laukut valmistetaan kokonaan käsityönä Sastamalassa. Myös Okay’s-laukkuja on valikoimaamme kertynyt useita ihania kappaleita.

 

Mallimari made in Finland kotimainen vintage hame

Mallimari valkoinen kellohelmainen hame 

Suomessa on menneinä vuosikymmeninä ollut runsaasti laadukasta vaatevalmistusta. Intohimonani on tehdä näitä made in Finland -löytöjä, pelastaa sekä aitoja kotimaisia vintagevaatteita että uutta kotimaista muotia valikoimaamme kaikkien suomalaista muotia rakastavien löydettäväksi. Mallimari on yksi monista suosikkimerkeistäni, jonka vaatteet edustavat suomalaista laatua ja tyyliä parhaimmasta päästä. 

 

Modelia kotimainen mustavalkopilkullinen frillahelmainen mekko Suommimuodin lumoissa -verkkokaupassa

Modelia mustavalkopilkullinen leninki

Vaikka suomalainen vaatevalmistus on 90-luvulta alkaen supistunut vain murto-osaan menestysvuosien lukemista, löytyy Suomesta edelleen pieniä vaatevalmistajia, jotka ansaitsisivat päästä paremmin parrasvaloihin. Esimerkiksi Modelian vaatteet valmistetaan edelleen Turussa. 

 

Sataneule made in Finland Suomessa valmistettu silkkipusero Suomimuodin lumoissa -verkkokaupassa 

Sataneule silkkipusero

Porilainen Sataneule on valmistanut laadukkaita puseroita Porissa vuodesta 1956 ja valmistus jatkuu edelleen. Olemme koonneet löydettäväksesi valikoiman Sataneuleen aitoja, alkuperäisiä vintagepuseroita menneiltä vuosikymmeniltä.

 

Aarikka kotimainen kaulakoru Suomimuodin lumoissa -verkkokaupassa 

Aarikka kaulakoru 

Aarikka on ollut vuosikymmeniä suomalaisten rakastama koruvalmistaja, joka edelleen jatkaa kotimaisen koruvalmistuksen perinteitä.

 

Nämä ja lukuisat muut kotimaiset second hand - ja vintageaarteemme odottavat vielä löytäjäänsä verkkokaupassamme, tervetuloa poimimaan vastuullisia löytöjä!

Suomimuodin lumoissa syntyi rakkaudesta kotimaiseen ja vastuulliseen muotiin. Toimintamallissamme kietoutuvat yhteen lähituotannon ja kiertotalouden näkökulmat. Ihanat kotimaiset second hand – ja vintageaarteemme odottavat löytäjäänsä verkkokaupassamme, tervetuloa tekemään vastuullisia löytöjä!

 

Vastuullista, ihanaa ja inspiroivaa kevättä 💚

Hanna, Suomimuodin lumoissa