Joulukalenterin 23. luukku: Friitalan kelsiturkki

Pakkanen tutuu pitävän pintansa, mutta joulukalenterimme 23. luukusta löytyy tähän pelastusta: Friitalan lämmin lammasvuorinen kelsiturkki.

Friitala kotimainen vintage kelsiturkki

Takissa on duffelityylinen kiinnitys puunapeilla ja se henkii perinteistä talvityyliä. Aito lammasturkis pitää sinut lämpimänä pahimmillakin pakkasilla. Vintagenystävän ykköstakki talvipakkasiin!

Friitala duffelityylinen lammasturkki

Edelleen toiminnassa olevan Friitalan historia alkoi vuodesta 1892, kun vasta 18-vuotias Arthur Hellman osti Ulvilan Friitalan kylästä tyhjillään olleen nahkaverstaan ja aloitti nahkatuotteiden valmistamisen uudenlaisilla, vanhoista perinteistä poikkeavilla menetelmillä. Tuotteille riitti kysyntää, toiminta laajeni, ja vuonna 1917 perustettiin Friitalan Nahkatehdas Oy. Vuosikymmenten varrella kehiteltiin innovatiivisia nahankäsittelyn menetelmiä ja laajennettiin tuotantoa uusiin tuoteryhmiin. Huippuvuosinaan 1970-luvulla Friitala oli Pohjoismaiden suurin nahanvalmmistuslaitos, työntekijöitä oli lähes 1500 ja puolet nahkapukineista meni vientiin. (Lähteet: Piippa Lappalainen & Mirja Almay 1996: Kansakunnan vaatettajat, Friitala Oy.)

Tutustu myös muihin Friitalan kotimaisiin vintagetuotteisiimme.

Löytyykö sinun kaapistasi Friitalan tuotantoa?

Jätä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tarkistamme kommentit ennen niiden julkaisemista.