Joulukalenterin 24. luukku: juhlavaa joulua!

Tänään on juhlan aika, odotettu jouluaatto on vihdoin täällä ja virittäydymme kohti aattoillan juhlatunnelmaa ✨

Aaton kunniaksi avaamme joulukalenterimme viimeisen luukun, josta paljastuu Soilituotteen kimalteleva 60-luvun juhlava leninki, ihastuttava valinta talvikauden juhliin!

Soilituote juhlava 60-luvun kotimainen vintagemekko

Mekon materiaali on kestävää entisaikain Sparlen-polyesteria ja kuvio hohtaa upeasti kullan ja hopean sävyissä. Mekko on vintagekokoa D46 mutta sopii monen kokoiselle riippuen, millä tavoin haluaa mekon päälle asettuvan.

Soilituote kimalteleva kotimainen vintage leninki

 

Erityisesti naisellisista leningeistään tunnetun Soilin tarina sai alkunsa Soilin päivänä 1967, kun Soili ja Aaro Kivikoski ostivat lahtelaisen vuonna 1956 perustetun Mai-Ne Puvun. Tuotemerkiksi valittiin Soili ja vuonna 1972 tehtaan nimeksi tuli Soilituote Oy. Soilituotteen sisaryhtiö Ermiso Ky on valmistanut hieman nuorekkaammalle asiakasryhmälle suunniteltua Lena-mallistoa. Soilituote toimi Lahdessa yli 50 vuoden ajan, ja sen laadukkaat, kauniisti säilyneet vaatteet ilahduttavat kotimaisen vintagen ystäviä edelleen. (Lähde: Piippa Lappalainen & Mirja Almay 1996: Kansakunnan vaatettajat.)

Tutustu Soilituotteen ja Lenan valikoimiin verkkokaupassamme.

 

Suomimuodin lumoissa kiittää kuluneesta vuodesta! Haluamme tulevanakin vuonna ilahduttaa suomimuodin ystäviä esittelemällä suomalaisen muodin historiaa ja nykytilaa. Luodaan yhdessä suomalaisen muodin tarinaa ja tulevaisuutta!

Tänään olemme saaneet suomalaista muodin historiaa joulukalenterissamme luotaavan kertomuksemme päätökseen, mutta suomalaisen muodin tarinan luominen jatkuu tulevanakin vuonna. Lisäämme sivustollemme tietoa suomalaisista menneistä ja nykyisistä vaate- ja asustevalmistajista sitä mukaa, kun suomalaisen muodin valikoimamme täydentyy. Kiitos että olet seurannut tarinoitamme ja kulkenut kanssamme - toivomme että voimme pitää mielenkiintosi suomalaista muotia kohtaan yllä ensi vuonnakin ja esitellä entistäkin syvällisemmin ja monipuolisemmin suomalaisen muodin tuotantoa ja ilmiöitä historian ja nykyhetken valossa.

Ihanaa, rauhallista joulun aikaa ja onnellista uutta vuotta!

Jätä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tarkistamme kommentit ennen niiden julkaisemista.