💙 Seuraava postituspäivä 1.8.2024 💙 Ilmainen postitus koodilla KESÄLOMA

Myyntiehdot käytettyjen tuotteiden komissiokauppaan

Suomimuodin lumoissa

Myyntiehdot -seloste käytettyjen tuotteiden komissiokauppaan

Voimassa 16.8.2020 alkaen toistaiseksi

 

1. KÄYTETTYJEN TUOTTEIDEN MYYNTIPALVELUN KUVAUS

Luomme Finland Oy (Y-tunnus 3132138-4) (jäljempänä “Yritys”) myy aputoiminimellä Suomimuodin lumoissa käytettyjä tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille. Yrityksen myyntipalveluun otetut käytetyt tuotteet myydään komissiokauppana. Komissiokauppa tarkoittaa sitä, että Yritys toimii kaupan järjestäjänä myytävän tuotteen komissiokaupassa yhdessä tuotteen omistavan myyjän ja tuotteen ostavan ostajan kanssa korvausta vastaan tarjoten sekä verkkokauppa-alustan että toimitusketjun hallinnan kaupan toteuttamiseen. Tuotteen omistajana (”Myyjänä”) on toinen yksityishenkilö, mutta ostaja (”Ostaja”) tekee kaupan Yrityksen kanssa.

Yrityksen toteuttama toimintamalli on kuvattu alla vaiheittain (vaiheet 1-7 ):

Käytettyjen vaatteiden ja asusteiden asiakaspolkukuvaus

1. Myyjä täyttää suomimuoti.fi – sivustolla myyntilomakkeen ja tutustuu näihin myyntiehtoihin.

2. Myyjä toimittaa myytävät tuotteet Yritykselle.

3.  Yritys palauttaa tai toimittaa kierrätykseen tuotteet, jotka eivät ole myyntikelpoisia.

4. Myyntikelpoiset tuotteet kuvataan, hinnoitellaan ja siirretään myytäviksi suomimuoti.fi -sivustolle. Ostaja tilaa ja maksaa käytettyjä tuotteita suomimuoti.fi -sivustolla.

5. Tilatun tuotteen asiakaspalautuksen tapauksessa tuotteet palautuvat Yritykselle, joka hyvittää Ostajaa.

6. Yritys tulouttaa toteutuneet myynnit myyntisopimuksen tehneelle Myyjälle myyntiä seuraavan kuukauden lopussa.

7. Yritys palauttaa Myyjälle tai toimittaa kierrätykseen tuotteet, jotka eivät mene kaupaksi.

 

2. MYYJÄN HYVÄKSYMÄT MYYNTIEHDOT YRITYKSEN PALVELUSSA

Myyjän tulee hyväksyä yllä kohdassa 1 yksilöity myyntipalveluprosessi sekä tässä kohdassa 2 yksilöidyt myyntiehdot ennen kuin Myyjä voi lähettää Yritykselle sähköisen myyntilähetteen Yrityksen palveluitten käyttämiseen. Ellei erikseen toisin ole sovittu, Myyjän katsotaan lukeneen ja ymmärtäneen nämä myyntiehdot ja hyväksyneen ne ennen kuin Myyjä on lähettänyt sähköisen myyntilähetteen. Myyjän hyväksymät myyntiehdot ovat kohdan 1 lisäksi seuraavat:

1. Myyjän tulee hyväksyä myyjäehdot, jotta pääsee toimittamaan sähköisen myyntilähetteen.

2. Myyjä toimittaa myytävät käytetyt tuotteet Yritykselle omalla kustannuksellaan.

3. Yritys valikoi tarkasti palvelussa myytävät tuotteet, jotta Yritys voi erottautua korkealla laadulla. Myyjä valitsee haluamansa vaihtoehdon myyntilähetteestä liittyen myyntiin kelpaamattomiin tuotteisiin: a) Yritys palauttaa tuotteet Myyjälle ja pidättää toimituskustannuksen tulevista myynneistä tai b) Yritys toimittaa tuotteet kierrätykseen kustannuksetta.

4. Myynti ja markkinointi tapahtuu kokonaisuudessaan Yrityksen toimesta. Yritys hinnoittelee tuotteen itsenäisesti, joten Myyjä ei pysty vaikuttamaan myytävän tuotteen hintaan.

5. Ostajalla on käytettyjen tuotteiden osalta 14 vuorokauden palautusoikeus. Palauttaessaan tuotteita Ostaja maksaa itse postimaksun.

6. Mikäli tuote ei palaudu 14 vuorokauden kuluessa, katsotaan se myydyksi. Yritys maksaa Myyjän tilille seuraavan kuukauden lopussa kaikkien edellisessä kuussa toteutuneiden Myyjän myyntien asiakasosuudet myyntituottotaulukon mukaisesti. Myyjälle maksettavasta summasta vähennetään hänelle mahdollisesti palautettavien myyntiin kelpaamattomien ja/tai myymättä jääneiden tuotteiden toimitus- ja käsittelykustannus (14,90 euroa/palautus).

7. Tuotteet ovat myynnissä vähintään 6 kk, minkä jälkeen Myyjä voi pyytää lopettamaan tuotteen myynnin. Yrityksen poistaessa tuotteen myynnistä, katsotaan se myymättä jääneeksi.

Toimittaessaan tuotteet myytäväksi Yritykselle Myyjä hyväksyy nämä Myyntiehdot. Yritys soveltaa käytettyjen tavaroiden myynnissä arvonlisäverolaissa (AVL 79 a §) tarkoitettua marginaaliverotusmenettelyä. Tästä johtuen käytettyjen tuotteiden arvonlisävero on 0 %. Sen sijaan mahdollisissa muissa tuotteissa, yritysmyyjien tuotteissa sekä postituskuluissa on 24 % arvonlisävero.

Yritys pidättää oikeuden näiden myyntiehtojen muutoksiin, mukaan lukien hinnoittelu, myyntiajat ja myyntituotto-osuudet.

 

3. TUOTTEIDEN TOIMITTAMINEN YRITYKSELLE

Yritys ottaa vastaan myytäväksi käytettyjä kotimaisia naistenvaatteita, kenkiä, asusteita, koruja ja laukkuja. Tuotteiden on oltava myyntikelpoisia (ehjä, puhdas, hajuton, selvä tuotemerkki ja vaatteissa materiaali- ja pesuohjelaput paikoillaan). Yritys ei ota myyntiin alus- tai uima-asuja eikä urheilu- tai ulkoiluvaatteita.

Myyntiin tulevat tuotteet toimitetaan Yritykselle postipakettina joko Postin toimipisteeseen tai Postin pakettiautomaattiin.

Myyjä vastaa tuotteiden toimittamisesta aiheutuvista kustannuksista. Tuotteet on pakattava kestäviin laatikoihin tai kasseihin ja suljettava huolella. Postilla toimitettaessa pakkauksen maksimikoko on 100 x 60 x 60 cm ja 35 kg.

Ennen tuotteiden lähettämistä Myyjä täyttää sähköisen myyntilähetteen. Yksi lähetyserä voi sisältää useamman pakkauksen. Myyjän tulee merkitä paperille jokaisen pakkauksen sisäpuolelle yhteystietonsa (oma nimensä, puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa). Yritys ei vastaa pakkauksista, joista puuttuvat Myyjän yhteystiedot (nimi, puhelin, sähköposti).

Lähetys Yritykselle tapahtuu Myyjän omalla vastuulla. Myyjän tulee pyytää ja säilyttää Postin kuitti lähetyksestä. Yritys vastaa tuotteiden käsittelystä ja säilytyksestä siitä eteenpäin, kun ne on vastaanotettu Yrityksen toimipisteeseen.

 

4. MYYNTIAIKA

Yritys sitoutuu myymään tuotteita vähintään 6 kk ajan. Normaalitilanteessa myynti lopetetaan 6 kk:n kuluttua. Yritys voi omaan harkintaansa perustuen pidentää yksittäisen tuotteen myyntiaikaa esimerkiksi sellaisten tuotteiden kohdalla, joiden kysyntä vaihtelee sesonkiluonteisesti. Myyjällä on oikeus pyytää Yritystä keskeyttämään myynnin, kun myyntiaikaa on kulunut vähintään 6 kk.

 

5. MYYNTIKANAVAT

Tuotteet myydään Yrityksen hallitsemassa Suomimuodin lumoissa -verkkokaupassa. Myyntiajan puitteissa Yritys voi markkinoida ja myydä tuotteita myös muissa kanavissa ja palveluissa, kuten sosiaalisessa mediassa, sähköisissä kauppapaikoissa tai myyntitapahtumissa.

 

6. TUOTTEIDEN ARVIOINTI JA MYYNTIIN LAITTAMINEN

Yritys arvioi jokaisen tuotteen kunnon ja myyntikelpoisuuden ja tekee päätöksen sen myyntiin laittamisesta. Tuotteen myyntikelpoisuuden arvioinnissa noudatetaan voimassa olevia ohjeita myyntiin kelpaavista tuotteista sekä Yrityksen omaa harkintaa tuotteiden myyntikelpoisuudesta eli siitä, mitkä edellytykset tuotteilla on tulla myydyksi.

Myytäväksi laitettavan tuotteen on oltava kotimaisen valmistajan tuote eli kyseinen tuote on Suomessa valmistettu tai suunniteltu. Myyntiin laitettavan tuotteen on kuuluttava edellä mainittujen vaatimusten lisäksi johonkin seuraavista tuotekategorioista: Mekot, hameet, naisten paidat, naisten puserot, naisten neuleet, naisten housut, naisten takit, naisten jakut, naisten huivit, naisten päähineet, naisten laukut tai korut.

Tuotteen on oltava ehjä, puhdas ja hajuton, jotta se voidaan hyväksyä myyntiin. Pienikin reikä, ratkennut sauma, langanjuoksu, kankaan nukkaisuus, värin haalistuneisuus tai muu vastaava virhe johtaa pääsääntöisesti tuotteen hylkäämiseen. Yritys ei ota lainkaan myyntiin ulkomaisten merkkien tuotteita.

Yritys voi jokaisen myytäväksi toimitetun tuotteen kohdalla päättää olla laittamatta sitä myyntiin. Ellei Myyjä ole Myyntilähetteessä valinnut Myyntiin kelpaamattomia tuotteita palautettavaksi takaisin itselleen, ne siirtyvät vastikkeetta Yrityksen omistukseen ja ne jatkokäsitellään joko hyväntekeväisyyteen tai tekstiilikierrätykseen. Tällöin Myyjä ei voi enää saada tuotteita takaisin itselleen. Mikäli Myyjä on pyytänyt myyntiin kelpaamattomat tuotteet palautettavaksi, lähetetään tuotteet takaisin Myyjälle heti käsittelyn ja arvioinnin jälkeen. Palautus on maksullinen erikseen myyntiehdoissa kerrotulla tavalla.

Yritys ilmoittaa jokaisen myyntierän yhteydessä Myyjälle sähköpostitse, kun hänen tuotteensa  on laitettu myyntiin.

 

7. HINNOITTELU

Yritys asettaa myyntiin laitettaville tuotteille myyntihinnan, jonka Yritys parhaiten arvioi vastaavan sellaista markkinahintaa, jolla tuote menee kulloinkin kaupaksi.  Yritys voi milloin tahansa muuttaa tuotteiden hintoja sekä asettaa niihin kohdistuvia ja mahdollisesti lopulliseen kauppahintaan vaikuttavia alennuskampanjoita.

Mikäli tuote ei mene kaupaksi 6 kk sisällä, Yritys voi palauttaa tuotteet Myyjälle, jos Myyjä on myyntilähetteessä halunnut niiden palauttamista tällaisessa tilanteessa. Mikäli Myyjä ei ole halunnut tuotteiden palauttamista, Yritys toimii kohdan 8 mukaisesti.

 

8. MYYMÄTTÄ JÄÄNEET TUOTTEET

Myyntiajan puitteissa kaupaksi menemättömät tuotteet katsotaan arvottomiksi ja ne siirtyvät myyntiajan päätyttyä Yrityksen omistukseen ilman vastiketta, ellei Myyjä ole Myyntilähetteessä ilmoittanut haluavansa tuotteitaan palautettavaksi. Tuotteiden palautus on maksullinen, kts. kohta 9 "Tuotteiden palauttaminen takaisin myyjälle". Tuotteiden siirryttyä Yrityksen omistukseen se päättää tuotteiden jatkokierrätyksestä, ml. siirtämisestä hyväntekeväisyyteen tai tekstiilikierrätykseen.

 

9. TUOTTEIDEN PALAUTTAMINEN TAKAISIN MYYJÄLLE

Myyjällä on Myyntilähetteellä mahdollisuus valita, haluaako hän myyntiin kelpaamattomat ja myymättä jääneet tuotteet palautettavaksi itselleen. Myyjä tekee valinnan erikseen myyntiin kelpaamattomille ja myymättä jääneille tuotteille.

Mikäli myyntiin kelpaamattomat tuotteet palautetaan Myyjälle, tämä tapahtuu heti käsittelyn ja arvioinnin jälkeen. Palautuksesta peritään Myyjältä käsittelystä ja postituksesta aiheutuvaa palautuskulua 14,90 €.

Mikäli myymättä jääneet tuotteet palautetaan Myyjälle, tämä tapahtuu aina kyseisen myyntierän myyntiajan päättymisen jälkeen. Palautuksesta peritään palautuskulu 14,90 €.

Palautuskuluja myyntiin kelpaamattomista tuotteista ja/tai myymättä jääneistä tuotteista ei erikseen laskuteta Myyjältä, mikäli Myyjä on saamassa Yrityksen kautta myyntituottoja myydyistä tuotteista. Siinä tapauksessa Palautuskulu vähennetään Myyjän myyntituotoista ennen myyntituottojen tilitystä. Mikäli Myyjä ei ole saamassa Yritykseltä myyntituottoja, laskutetaan palautuskulu erikseen Yrityksen niin päättäessä.

 

10. MYYJÄN TUOTTO

Yritys maksaa kunkin myydyn tuotteen lopullisesta kauppahinnasta myyntituotto-osuuden Myyjälle (”Myyntituotto”), ja pitää itsellään loppuosan komissiona. Myyntituotot maksetaan kulloinkin voimassa olevan myyjän myyntituottotaulukon mukaisesti, joka löytyy Yrityksen verkkosivuilta.

Myyjä voi valita, maksetaanko Myyntituotto rahana Myyjän ilmoittamalle tilille vai haluaako myyjä lahjoittaa myyntituottonsa Yrityksen hyväntekeväisyyskohteisiin.

Yritys tilittää mahdolliset Myyntituotot Myyjälle vasta, kun maksu on kokonaisuudessaan vastaanotettu Ostajalta. Myyntituotot maksetaan seuraavan kuukauden lopussa kohdan 1 mukaisesti. Näin Ostajalle taataan riittävä aika vastaanottaa tuotteet sekä lain mukainen 14 päivän palautusoikeus.

Mikäli Myyntituottoa on yhden kuukauden jaksolla kertynyt vähemmän kuin 10 €, jää se odottamaan ja huomioidaan seuraavan kuukauden Myyntituotossa. Kaikki maksamattomat Myyntituotot tilitetään viimeistään Myyntiajan päättymisen jälkeen, seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä. Minimisumma lopputilityksissä on 1 €. Tätä pienempiä summia Yritys ei maksa.

 

11. KÄSITTELY- JA KULJETUSKULUT

Myyjä vastaa itse myyntiin toimittamiensa tuotteiden postituskuluista. Mikäli Yritys palauttaa myyntiin kelpaamattomat tuotteet Myyjälle Myyjän niin halutessa, palautuksesta peritään palautuskulu 14,90 €. Mikäli Yritys palauttaa myymättä jääneet tuotteet kyseisen myyntierän myyntiajan päättymisen jälkeen Myyjälle, palautuksesta peritään kertaluontoinen palautuskulu 14,90 €, joka veloitetaan Myyntituotosta ennen niiden maksamista Myyjän tilille.

Yrityksellä on lisäksi oikeus periä Myyjältä kohtuulliset Myyjän toiminnasta aiheutuvat lisäkulut, mikäli Myyjä ei noudata annettuja ohjeita tavaroiden myyntiin jättämisessä (esim. runsas määrä myyntikelvottomia vaatteita).

 

12. VASTUUNRAJOITUKSET JA YLIVOIMAINEN ESTE

Yritys ei vastaa viivästyksistä tai vahingoista, jotka johtuvat sen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta esteestä, jota se ei ole kohtuudella voinut ennakoida tai jonka seurauksia se ei voi välttää. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan muun muassa työtaistelutoimenpide, järjestelmähäiriö, henkilökunnan sairastuminen, tulipalot, luonnonkatastrofit, tuonti- ja vientikiellot sekä häiriöt kuljetuksissa.

Verkkokaupan toiminta voi keskeytyä Yrityksestä riippumattomista syistä. Yritys ei voi taata jatkuvaa, häiriötöntä tai turvattua verkkokauppaan pääsyä ja käyttöä. Verkkokauppa tarjotaan ”sellaisena kuin se on”, ”siten kuin käytettävissä” ja kaikkine virheineen.

 

13. MUUT EHDOT

Maksuhäiriötilanteessa Yritys tai sen kumppani käynnistää perintäprosessin ja kattaa perinnästä mahdollisesti aiheutuvat kustannukset. Mahdollisessa luottotappiotilanteessa Myyntituottoa ei kyseessä olevan tuotteen osalta tilitetä ollenkaan.

Mahdolliset riidat ja erimielisyydet Myyjä voi saattaa Kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Jos riita tai erimielisyys päätyy tuomioistuimeen, riita käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa.