💙 Seuraava postituspäivä 1.8.2024 💙 Ilmainen postitus koodilla KESÄLOMA

Hyvää Kalevalan päivää, Suomimuodin ystävä 💙

Elias Lönnrotin ansiokkaasti kokoama kansalliseepoksemme Kalevala on paitsi merkittävästi innoittanut suomalaista kulttuuria - kirjallisuutta, kuvataidetta ja musiikkia - myös vahvasti luonut identiteettiämme, rakentanut käsitystämme suomalaisuudesta ja antanut meille suomalaisille kansallisia sankarimalleja, joiden esimerkkiä noudattaen olemme tietoisesti tai tiedostamatta selvinneet kohtaamistamme haasteista sukupolvesta toiseen. Kalevalan henkilöiden kirjo on niin moninainen, että vielä tänäkin päivänä meistä jokainen voi tunnistaa itsensä Kalevalan lukuisten hahmojen joukosta!

Kalevalassa luontokuvausten kirjo on yhtä lailla monipuolinen. Kalevalan kaunista, viljavaa ja vehreää maata hallitsee Väinämöinen, ja Kalevalan vihollista, kylmää ja karua Pohjolan maata, Pohjolan emäntä Louhi. Metsää hallitsee metsän kuningas Tapio ja veden valtakuntaa Ahti. Tuonela taas on kuolleiden valtakunta, jonne päästäkseen on ylitettävä Tuonelan joki, jossa asuu kuuluisa Tuonen joutsen. Kalevalan tarustosta kumpuaa edelleen meidän suomalaisten rakkaus ja arvostus ainutlaatuista luontoamme kohtaan.

Me Suomimuodin lumoissa rakastamme suomalaista kulttuuria - ja aivan erityisesti suomalaista muotia. Löydät valikoimastamme ainoastaan suomalaista vintage- ja second hand -muotia 60-luvulta nykypäivään.

 

Suomimuodin lumoissa syntyi tavoitteesta vaalia yhden suomalaisen kansallisperinteen ilmenemismuodon, suomalaisen muotiteollisuuden, kulta-aikojen perinteitä, pelastaa kansallisaarteitamme joutumasta unholaan ja koota valikoimiimme näitä suomalaisen muodin aarteita kaikkien suomimuotia rakastavien löydettäväksi.

Me Suomimuodin lumoissa rakastamme suomalaista kulttuuria - ja aivan erityisesti suomalaista muotia, joka mielestämme ilmentää suomalaista kulttuuria parhaimmillaan. Löydät valikoimastamme huolella valikoitua suomalaista vintage- ja second hand -muotia 60-luvulta nykypäivään.

Toimintaamme ohjaa rakkaus suomalaista suunnittelua ja vastuullisia valintoja kohtaan. Kuten useimmille suomalaisille, myös meille luonto on tärkeä henkireikä, jonka puhtautta ja monimuotoisuutta haluamme vaalia luomalla ja tarjoamalla myös luonnon kannalta kestäviä kuluttamisen tapoja. Emme halua kannustaa ajatukseen, että voisit saada hyvän omantunnon sillä, että heität vaatteesi kierrätykseen, kun niihin kyllästyt, ja ostat aina vain uutta tilalle ajattelematta sen kummemmin vaatteen alkuperää, ekologisuutta tai eettisyyttä. Sesongeittain vaihtuvan pikamuoti - second handin sijaan löydät valikoimistamme ajattomia tuotteita, joissa näkyy laadukas suomalainen suunnittelu ja kädenjälki ja jotka on tehty kestämään sukupolvelta toiselle. Valtaosa etenkin vintagetuotteistamme ovat lähituotantona Suomessa valmistettuja ja koko elinkaarensa aikansa vain kotimaan kamaralla kulkeneita, jolloin niiden hiilijalanjälki on jäänyt pieneksi. 

Ostamalla verkkokaupastamme teet siten kahdella tavalla vastuullisen valinnan - annat tukesi suomalaiselle osaamiselle ja ympäristöystävälliselle kuluttamiselle. 

Ostamalla suomalaista second hand -muotia annat tukesi suomalaiselle osaamiselle ja ympäristöystävälliselle kuluttamiselle.

 

Tervetuloa tutkimaan tarkemmin valikoimaamme, josta löydät suomimuodin aarteita suomalaisen valmisvaateteollisuuden kulta-ajoilta nykyaikaan, ja tekemään vastuullisia vaateostoksia! Tiesithän, että voit myös toimittaa meille omat tarpeettomaksi jääneet suomimuodin aarteesi myytäväksi verkkokaupassamme. Tutustu second hand -myyjän ohjeisiin.

 

Aurinkoista kevättalvea kaikille tämän päivän Ainoille, Annikeille, Ilmattarille, Kyllikeille, Lemminkäisen äideille, Louhille, Marjatoille, Pohjan neidoille, Tellervoille, Tuonen tyteille, Vellamoille ja muille Suomimuodin ystäville 💛

Hanna, Suomimuodin lumoissa

 

Suomimuodin lumoissa syntyi tavoitteesta vaalia suomalaisen muotiteollisuuden kulta-aikojen perinteitä, pelastaa kansallisaarteitamme joutumasta unholaan ja koota valikoimiimme näitä suomalaisen muodin taidonnäytteitä kaikkien suomimuotia rakastavien löydettäväksi.

Inspiraation lähteenä käytetty sivustoa https://kalevalaseura.fi/

Kuvat: Kuvia Suomesta by markkinointitoimisto Tovari