💙 Seuraava postituspäivä 1.8.2024 💙 Ilmainen postitus koodilla KESÄLOMA

Ihanaa vuotta 2022, suomimuodin ystävä 💙

Uusi vuosi pyörähti käyntiin, ja täksi vuodeksi tein itselleni vain yhden lupauksen. Toisin kuin aiempina vuosina, en luvannut karsia elämästäni yhtä ja lisätä toista, vaan aion olla iloinen ja onnellinen juuri siitä, mitä minulla on. 

Viime vuosi meni pitkälti odotellessa, että korona poistuisi ja paluu normaaliin koittaisi. Viimeistään loppuvuosi kuitenkin osoitti sen, että korona on tullut jäädäkseen. Paluu entiseen normaaliin ei ainakaan ihan heti häämötä näköpiirissä. Uusi normaali on tässä ja nyt ja siihen pitää vain sopeutua. Rajoituksia tarvitaan vielä jonkin aikaa ihan jo senkin tähden, etteivät yhteiskunnan toiminnot halvaannu meidän kaikkien jäädessä samaan aikaan kotiin sairastamaan. Yhteiskunnan rattaiden täytyy pysyä toiminnassa myös pandemian aikana. Otetaan korona hallitusti vastaan.

Päätin, että enää en haikaile menneitä ja odota tulevaa, vaan elän tässä ja nyt ja teen elämästäni ihanaa juuri näissä olosuhteissa, siten kuin se on mahdollista. Jos en pääse ravintolaan, katan kynttiläillallisen kotiin ja nautin ajan kanssa terveellisen aterian pitkän kaavan mukaan. Jos en pääse salille, jumppaan kotona ja liikun luonnossa omassa rauhassa ja hiljaisuudessa, mikäs sen ihanampaa. Jos en pääse ulkomaille, reissaan kotimaan kamaralla ja ihailen Suomen luonnon kauneutta ja monipuolisuutta. Jos en pääse massatapahtumiin ja kulttuuririentoihin, tyydytän kulttuurinnälkäni katsomalla kotona elokuvia ja lukemalla kirjallisuuden klassikoita, joita aina olen suunnitellut lukevani, mutta en ole muilta menoiltani ehtinyt. Iloitsen kaikista niistä mahdollisuuksista, mitä tämä uusi normaali tuo tullessaan. Uskallan jopa väittää, että elämään on tullut aivan uudenlaista sisältöä ja merkityksellisyyttä nyt, kun tapoja ja tottumuksia on joutunut jäsentämään uudella tavalla.

 

"Se on onnellinen, joka ei sure sitä mitä häneltä puuttuu, vaan iloitsee siitä mitä hänellä on", tiesi jo antiikin kreikkalainen filosofi Demokritos. Olen kiitollinen ja onnellinen elämästäni juuri tällaisena. Teen jokaisesta päivästä ainutlaatuisen. Ihastelen kauneutta ympärilläni ja nautin elämän yksinkertaisista, pienistä asioista. Hymyilen ihmisille - aina joskus joku hymyilee takaisinkin.

Mitä muotiin tulee, viime vuonna huomasin, että liian usein puin samat mukavaksi havaitut vaatteet päälleni päivästä toiseen. Vuosien varrella hankitut kotimaiset uudet ja vintagelöydöt jäivät käyttämättöminä kaappiin, muka odottamaan tilaisuutta, jossa voisi taas panostaa pukeutumiseen. Ikään kuin pukeutua pitäisi vain jotakin tiettyä tilaisuutta tai muita ihmisiä varten, vaikka kaikkihan me tiedämme, että itseä vartenhan kaikki lopulta pukeutuvat. Oman tyyliset vaatteet ja asukokonaisuudet luovat iloa ja vaihtelua muuten niin tasaiseen arkeen. Tänä vuonna en jätä ostamatta jotain upeaa vaatelöytöä vain sen vuoksi, ettei sille muka olisi juuri nyt käyttöä. Jos jotain oman näköistä tulee vastaan, nappaan sen talteen ja ilahdutan itseäni kauniilla vaatteilla vuoden jokaisena päivänä! Lupaan myös tehdä vastuullisia valintoja vaateostoksilla ja ostaa vain kotimaista ja kierrätettyä, sillä haluan tukea koronan kurittamia suomalaisia yrittäjiä ja tehdä ympäristön kannalta kestäviä, pitkäikäisiä hankintoja.

Vaatteista puheen ollen, saimme joulun aikana paljon uusia, ihania kotimaisia vintage & second hand -vaatteita valikoimaan ja lisäilen niitä verkkokauppaan lähiviikkojen aikana. Kannattaa siis seurata valikoimamme täydentymistä ja napata oman tyyliset aarteet epäröimättä talteen. Ja jos kaappisi pursuilee käyttöä vailla olevia kotimaisia vaateaarteita, voit toimittaa ne meille myyntiin, muiden suomimuodin ystävien löydettäväksi.

 

Tee sinäkin tästä vuodesta oman näköisesi, ilon ja onnen vuosi 💜

 

Hanna 
Suomimuodin lumoissa