Loihdi kes√§tyylisi vastuullisin valinnoin ūüćÄ

Tervetuloa kauan kaivattu, vihre√§ ja vehre√§ kes√§kuu ūüíö

Suomen kesän valoisuus ja lämpö hellii meitä seuraavat kuukaudet, nyt viimeistään on aika ottaa kesävaatteet esiin ja päivittää vaatekaapin sisältö ajan tasalle. Koronavuoden aikana kaapissa kutistuneet tai kasvaneet tai muuten vain itsellesi tarpeettomiksi jääneet hyväkuntoiset suomalaismerkkien vaatteet voit toimittaa meille myyntiin - tarjoamme myydyistä vaatteista hyvän tuoton. Lue lisää second hand myyjän ohjeista, miten toimia. Juuri nyt kysyttyjä ovat hyväkuntoiset kotimaiset persoonalliset vintageharvinaisuudet, sekä vaatteet että laukut, kuten myös uudemmat pienten suomalaisten valmistajien vaatteet, laukut ja asusteet. Erityisesti luonnonmateriaaleja, pellavaa, puuvillaa, silkkiä ja aitoa nahkaa, suositaan näin kesällä keinokuituja enemmän. 

Koko ajan täydentyvästä valikoimastamme löydät suomalaisten valmistajien muotia, monia kesään sopivia mekkoja, hameita, puseroita ja laukkuja. Esimerkiksi tämä Arolan Suomessa valmistettu kietaisumallinen vintagemekko on valmistettu silkki-puuvilla-sekoitekankaasta - ihana materiaali kesään. Malliltaan mekko sopii useimmille vartalotyypeille ja on monikäyttöinen ja pitkäikäinen tulevien kesiesi luottomekko. 

Arola vaalea silkki-puuvillainen vintage kietaisumekko, made in Finland

Uudempaa suomalaista tuotantoa edustaa esimerkiksi tämä Tazzian mekko ohutta silkki-puuvillakangasta, joka on ihanan kepeä kesäinen materiaali kuumimmillakin kesäkeleillä. 

Tazzia kuviollinen silkki-puuvillamekko, made in Finland

Puuvillainen paitapusero on kesäkauden ajaton klassikko, tyylikäs ja mukava valinta niin työhön kuin arkeenkin vaikkapa farkkujen kanssa yhdistettynä. Sataneule-kokoelmastamme löytyy useita Sataneuleen Suomessa valmistettuja alkuperäisiä vintagepuseroita vuosikymmenten varrelta, valitse omasi!

Sataneule kotimainen sinivalkoinen röyhelökauluspusero, made in Finland

Viskoosi on myös vilpoisa ja miellyttävä materiaali kesäpukeutumiseen. Polan Suomessa valmistettu 80-luvun housuhame näyttää jälleen hyvin ajankohtaiselta.

Pola kotimainen vintage housuhame, made in Finland

Kesä on vaaleiden laukkujen kulta-aikaa. Laukkuvalikoimastamme löydät monia ihania kotimaisten valmistajien vintagelaukkuja. Menneinä vuosikymmeninä Suomessa toimi monia nimekkäitä laukkuvalmistajia, esimerkiksi kouvolalainen Jubella valmisti tyylikkäitä ja taidokkaita nahkalaukkuja - tämä kullanhohtoinen tilava olkalaukku on yksi monista valikoimastamme löytyvistä taidonnäytteistä.

Jubella vaalea kullankohtoinen kotimainen vintagelaukku, made in Finland

Tässä vain muutama ajankohtainen poiminta valikoimastamme. Kiitos teille,  rakkaat asiakkaamme, että olette tämän ensimmäisen toimintavuotemme aikana toimittaneet meille myyntiin upeita kotimaisen muodin aarteita! On hienoa, että niin monia suomalaisen vaateteollisuuden vintagehelmiä on säilynyt hyvässä kunnossa tuleville sukupolville ja ne löytävät kauttamme uuden omistajan. Tulevalla kaudella aion tarmolla jatkaa menneiden aikojen suomalaisten vintageaarteiden metsästystä, ja sen lisäksi aion jatkossa kohdistaa nykyistä useammin katseeni myös tämän hetken suomalaisiin muodin luojiin ja valmistajiin.

Suomimuodin lumoissa syntyi rakkaudesta suomalaiseen muotiin, ja toiminnassamme kietoutuvat yhteen lähituotannon ja kiertotalouden näkökulmat vastuullisena lähestymistapana muodin ostamiseen ja kuluttamiseen. Jatkossa haluamme nykyistä vahvemmin - menneiden aikojen suomalaisen muodin aarteiden rinnalla - tuoda näkyviin myös uudempaa ja nykyistä suomalaista osaamista muodin saralla, nostaa parrasvaloihin suomalaisia osaajia, jotka luovat tulevien sukupolvien suomalaista vintagemuotia.

Toimintamme perustuu ajatukselle, ett√§ vastuullisin valinta muodin saralla on l√§hell√§ tuotettu, laadukas tuote, joka kest√§√§ k√§ytt√§j√§lt√§ ja sukupolvelta toiselle. Toimintamme vastuullisen muodin puolesta on j√§lleen saanut uutta tunnustusta. Suomen johtavista vastuullisuusasiantuntijoista koostuva vastuullisuuspaneeli on kuratoinut palvelumme ja arvioinut sen olevan kest√§v√§mpi valinta. Koen n√§kyvyyden Ostavastuullisesti.fi-sivustolla ja #kest√§v√§vaate-listalla merkitt√§v√§n√§ kunnianosoituksena ja arvostuksena vastuullisuusty√∂t√§mme kohtaan. Jatkan innolla ty√∂t√§ni, jonka koen el√§m√§nteht√§v√§kseni - pelastan suomimuodin aarteita joutumasta unholaan ja nostan n√§kyviin menneiden aikojen kotimaisia vintagel√∂yt√∂j√§¬†ja t√§m√§n hetken vastuullista suomalaista muotia. Rakkaudesta suomalaiseen muotiin ūüíô

Virkistävää ja inspiroivaa alkukesää Sinulle, Suomimuodin ystävä!

Suomimuodin lumoissa toivottaa virkistävää ja inspiroivaa alkukesää ja toivottaa Sinut tervetulleeksi tekemään vastuullisia kotimaisia löytöjä verkkokauppamme valikoimasta!

Hanna,
Suomimuodin lumoissa