Vastuullisesti kohti uutta normaalia ūüíõ

Tällä viikolla olemme nähneet valonpilkahduksia, toiveita mahdollisesta pandemian hiipumisesta ja paluusta normaaliin. Ehkä pian voimme taas turvallisin mielin tavata ystäviä, käydä kulttuuritapahtumissa, matkustella - monta ihanaa syytä panostaa taas täysillä pukeutumiseen!

Kaunotar Finn Fashion hippityylinen 70-luvun maksimekko

Kaunotar Finn Fashion maksimekko C42

Tämä poikkeuksellinen aika on opettanut monille meistä uudenlaisia tapoja nauttia elämän pienistä hetkistä, panostaa hyvinvointiin ja terveelliseen elämään, voimistanut luontosuhdettamme ja avartanut huomaamaan, mitä kaikkea kaunista oma kotimainen luontomme ja kulttuurimme meille tarjoaa. Elämästä on ehkä tullut terveellä tavalla vaatimattomampaa, katse on kääntynyt pinnallisista ilmiöistä kestäviin arvoihin, siihen, mikä kaikesta huolimatta on pysyvää ja tekee meidät onnelliseksi. Nämä ovat arvoja, joiden toivoisi säilyvän, kun vähitellen siirrymme kohti uutta normaalia. 

Pandemia-aika on vahvistanut luontosuhdettamme aivan uudella tavalla

 

Kun ihmisten tapaaminen ja tapahtumiin osallistuminen on jäänyt vähiin, on suhtautumisemme pukeutumiseen muuttunut. Etätöissä on riittänyt, että näyttää tarvittaessa tietokoneen ruudussa edustavalta ja pakolliset kauppareissut ovat hoituneet ulkoiluvaatteissa. Nopeasti ohimenevien muoti-ilmiöiden seuraamisen sijaan olemme yhä enemmän alkaneet suosia mukavia ja huolettomia vaatteita, sellaisia, jotka tuntuvat omilta ja joissa on hyvä olla. Vaatteissa korostuu nyt mukavuus, huolettomuus, ajattomuus ja kestävyys. 

Marimekko Marja Sunan suunnittelema merinovillaneule

Marimekko / Marja Suna merinovillaneule L 

Ymp√§rist√∂asiat ja ilmastonmuutos ovat olleet pinnalla koko pandemian ajan. √Ą√§rimm√§iset luontoilmi√∂t ovat her√§tt√§neet pohtimaan, mit√§ kuluttajina voisimme tehd√§ ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Jokaisella kulutusvalinnalla on merkityst√§. Pikamuoti on tutkitusti yksi pahimmista ymp√§rist√∂n saastuttajista ja my√∂s eettisesti, ihmisoikeuksien kannalta, kest√§m√§t√∂n tapa tuottaa muotia. Katse k√§√§ntyy kohti vastuullisia tapoja valmistaa ja kuluttaa muotia - l√§hituotantona ja ymp√§rist√∂yst√§v√§llisesti valmistettuihin kest√§viin tuotteisiin ja¬†olemassaolevien vaatteiden pit√§miseen kierrossa mahdollisimman pitk√§√§n.

 Piretta tummanvihreä villakangasjakku

Piretta villakangasjakku 40

Pandemia-aika on koetellut suomalaisia yrityksiä, mutta taloudessa yleisesti ottaen pyyhkii aika hyvin. Suomalaiset ovat osoittaneet solidaarisuutensa ja alkaneet suosia suomalaisia tuotteita entistä enemmän - kilahtaahan merkittävä osa jokaisesta Suomeen jäävästä eurosta lopulta yhteiseen kassaamme meidän kaikkien suomalaisten hyväksi.

Osta kotimaista, suosi suomalaista, sillä se kaikki on kotiinpäin.

Me Suomimuodin lumoissa otamme vastuullisuuden tosissamme. Luonnon ja ihmisten hyvinvointi on meille kaikkein tärkein päämäärä. Toiminnassamme yhdistyvät kiertotalous ja lähituotanto vastuullisena lähestymistapana muotiin. Tuotevalikoimamme koostuu suomalaisten vaatevalmistajien ajattomista, laadukkaista vaatteista, sekä uusista että menneiden vuosikymmenten luomuksista. Haluamme tarjota vaihtoehdon pikamuodille ja näyttää, että vuosikymmeniä vanha vaate voi edelleen näyttää hyvältä ja kestää käytössä vielä pitkään tästä eteenpäin. Ja toisaalta uudet, ajatuksella suunnitellut ja kestävästi valmistetut suomimuodin luomukset ovat tulevaisuuden suomivintagea, jota tulevat sukupolvet saavat ihailla kuten me nyt äitiemme nuoruuden aikaisia vaatteita.

Leona ruskea kuviollinen neulosmekko

Muoti-Tuote Leona neulosmekko C40

Uskomme muodissa, kuten kaikessa elämässä, pysyviin ja kestäviin arvoihin. Haluamme kannustaa kuluttajia löytämään rohkeasti oman tyylinsä ja tekemään sen mukaisia kulutusvalintoja. Sesongittain vaihtuvan valikoiman sijaan tarjoamme ajatonta muotia, vaatekaapin ajattomia klassikoita, joista on iloa vuosiksi eteenpäin. Meillä sesonkiajattelu elää vuodenaikojen mukaisessa rytmissä - esimerkiksi näin syksyllä esittelemme murrettuja sävyjä ja lämpimiä materiaaleja, keväällä vaaleampaa ja kepeämpää muotia - mutta siten, että samat vaatteet kestävät käytössä vuodesta toiseen. Ja jos oma koko vaihtelee tai tyyli muuttuu vuosien mittaan, ovat vaatteet edelleen kierrätettävissä niin, että niistä on iloa taas uusille käyttäjille.

 Kaunotar Finn Fashion kuviollinen frillahihainen pitsimekko

Kaunotar Finn Fashion kuviollinen pitsimekko C38

Te, rakkaat asiakkaamme, voitte toimittaa meille myyntiin omia vuosikymmenten varrella kertyneitä, itsellenne tarpeettomiksi jääneitä, vielä käyttökuntoisia suomimuodin luomuksianne muiden suomimuotia rakastavien löydettäväksi. Myyntiin ovat tervetulleita sekä vintage- että nykymuodin mukaiset kotimaiset vaatteet, laukut ja asusteet. Second hand -myyjän ohjeissa kerromme tästä tarkemmin. Myös vintageliikkeet, joilla esimerkiksi ei ole omaa verkkokauppaa, ovat erittäin tervetulleita myymään suomimuotia sivustollamme!

 Soili-tuote ruskea kuviollinen frillahihainen mekko

Soili-tuote ruskeasävyinen mekko D38

Meistä on hienoa, että Suomesta edelleen löytyy rohkeutta suunnitella ja valmistaa vaatteita, asusteita ja laukkuja. Haluamme kaikin tavoin kannustaa suomalaisia vaatetusalan yrittäjiä uskomaan unelmaansa ja tekemään tärkeää työtään sen eteen, että uusi suomalainen muoti yhä vahvemmin saisi jalansijaa äärimmäisen kilpailluilla muotimarkkinoilla. Suomalaisen vintagemuodin rinnalla mielellämme esittelemme sivustollamme myös uutta suomimuotia. Muotituotteiden valmistaja, kutsumme sinut yhteistyöhön kanssamme - ideoidaan yhdessä, kuinka saisimme yhä enemmän tunnettuutta nykyiselle suomalaiselle osaamiselle muotialalla!

Vestiarium Rouen mekko

 Vestiarium Rouen-mekko

Pidetään pandemia-aikana voimistuneet vastuullisuusteemat mielessä, kun suuntaamme kohti uutta normaalia. Annetaan pukeutumisen ilon näkyä, mutta tehdään se kestävin valinnoin. Pidetään vastuullisuus ja terve arkijärki mielessä myös tavatessamme muita ihmisiä ja kokoontuessamme yhteen - ei lähdetä flunssaisena ihmisten ilmoille, pestään käsiä, käytetään maskia kun liikutaan ihmismassojen keskellä. Näin vältymme jatkossakin monilta elämäniloamme häiritseviltä pöpöiltä ja voimme nauttia täysillä elämästä palatessamme uuteen normaaliin.

 

Nostetaan yhdessä suomimuoti uuteen nousuun!

 

Nautitaan ihanasta syksystä ja pysytään terveinä! 

 

Hanna
Suomimuodin lumoissa